Ingen Golden Globe-gala utan kändisar.

Som ni kanske har hört så har årets Golden Globe-gala ställts in. När hände det senast, tro? Golden Globe Awards är den näst mest prestigefyllda i USA, efter Academy Awards, och har gått av stapeln varje år (såvitt jag vet) sedan 1944.

Priserna kommer dock delas ut, men på en timlång presskonferens den 13:e januari. Inget glitter, ingen glamour, inga klänningar, ingen underhållning. Visst låter det trist.


Anledningen är att medlemmarna i Screen Actors Guild har bestämt sig för att bojkotta galan, som något slags stöd för Writers Guild of America. Jag tycker det är jättefint av dem att göra så faktiskt, nu kommer det förmodligen snart krisa ihop sig rejält om inte författarstrejken får någon lösning. Men som vi alla vet, kommer det inga kändisar, så blir det ingen gala. Undra om det finns några kändisar där ute som gärna hade gått ändå, och är skitsura över att alla andra har bestämt sig för att inte gå? Undra vilka i sådana fall. Nåväl, de som ska få priser kommer ju få sina priser ändå, även om det kommer ske på ett väldigt tråkigt sätt. Presskonferenser - hur kul är det liksom?

 

Så nu till den stora frågan; vad händer med Oscarsgalan? Värd för i år är Jon Stewart och han har ännu inte fått börja skriva sitt manus. Oscarsgalan är den 24 februari, och vem vet om manusstrejken är över då. Senast det var manusstrejk i USA så pågick den i 22 veckor, d v s nästan ett halvår. Så vem vet, det kanske inte blir någon Oscarsgala heller.


Kommentarer
Postat av: Karin

Det har varit en tradition för mig i snart fem år att titta på Oscarsgalan. Förra året ägde den rum natten till min födelsedag OCH en måndag. I år är det väl natten till söndag och den kanske ställs in. Just typiskt...

2008-01-10 @ 18:53:50
URL: http://rockskadan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0