Nyinspelningen av Fåglarna - en katastrof?

image33

Häromveckan lade jag ut en lista över de sämsta remakes som gjorts. Jag kom genast att tänka på den nu när jag surfade runt lite och snubblade över en text om den planerade remaken av Hitchcocks Fåglarna, från 1963.

Det har snackats om det här projektet från och till sedan år 2001. Då skrevs det om att de skulle försöka få Melanie Griffith att spela huvudrollen som Melanie Daniels, eftersom hennes mamma Tippi Hendren (som för övrigt fortfarande får roller i olika filmer) spelade rollen i originalversionen. Tack och lov blev det inte så. Melanie Griffith är, enligt min mening, slut som skådespelerska. Hon var inne under 90-talet. Nu är hon bara sönderopererad och gift med en åldrande Zorro. Hon har gästspelat i ett par tv-serier den senaste tiden, men mycket mer än så verkar hon inte få göra. Kanske ligger hon bara på playan och steker numera.
Nej, istället snackas det nu, sju år senare, om att Naomi Watts ska spela huvudrollen. Och tja, varför inte. Hon spelade ju huvudrollen i nyinspelningen av King Kong. Så varför inte spela huvudrollen i nyinspelningen av Fåglarna.
Nu tycker jag förvisso att det är vansinne att överhuvudtaget göra en remake av en klassiker som denna. Det är som bäddat för katastrof. Jag har en femma på Fåglarna, och den femman är huggen i sten. Kanske får jag äta upp min hatt när filmen väl kommer - om den kommer - för jag hoppas ju förstås att den kommer vara bra. Annars är det ju bara slöseri med många års arbete. Och lite rättvisa kan de väl försöka göra Alfred Hitchcock.

Mer då? Än är ingen skådespelare definitivt klar för någon roll, och det ryktas inte ens om några fler än Naomi Watts. Jag väntar med spänning på beskedet om vem som ska få rollen som Mitch Brenner. Klart är i alla fall att Martin Campbell (The Legend of Zorro och Casino Royale) sitter vid spakarna, och att filmen än så länge beräknas ha premiär någonstans i mitten av 2009.

Bild från Disobey.

Kommentarer
Postat av: Adam

Kan tipsa om The workingclass. En sketch av Big Train, som anspelar på just fåglarna.

2008-01-10 @ 17:20:18
URL: http://ajohan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0