Biopremiärer i mars.

Förut skrev jag ut datum då filmerna har premiär, men min "källa" är visst inte riktigt pålitlig. Vissa datum har inte stämt särskilt bra och vissa har inte stämt alls. Nu lägger jag ut filmerna i bokstavsordning istället. Klantkälla.

10,000 B.C
27 Dresses
3:10 till Yuma
Angel
Flyga Drake
Horton
Into The Wild
Meet The Spartans
Min bror är enda barnet
Molière
Once
Rambo
Spiderwick
Walk Hard: The Dewey Cox Story
Waz

Tja, vad säger man? Mars är inte den roligaste månaden på året och bioutbudet motbevisar inte det direkt. Kommer inte se särskilt många av dessa filmer. Har blivit tipsad om Into The Wild av en av mina läsare, så den ser jag nog.
3:10 till Yuma har förvisso äcklige Russel Crowe i en av huvudrollerna, men jag kan alltid blunda när han är med och titta extra noga när eminente Christian Bale är i bild. Inte nog med att han är duktig, han är dessutom fin att titta på. Och så har han ett snyggt namn.
Angel, 27 Dresses, 10,000 B.C och Meet The Spartans är filmer som jag förhoppningsvis aldrig någonsin kommer att se. Resten ligger väl någonstans däremellan.

Årets bästa film har premiär ikväll.

image125

Pratar givetvis om No Country for Old Men, den film som belönades med flest statyetter på Oscarsgalan. Bardem var ju inte lite värd det.
Se den.

Bild från ABC News.

Jag tycker om, jag tycker inte om.

Jag älskar Jean-Pierre Jeunet och är dessutom väldigt förtjust i Dominique Pinon. Tillsammans får de mig att sucka lyckligt. Perfect match.

Foutaises.


Ännu en uppdatering.

Tänkte bara meddela att premiärdatumet är satt för Terminator Salvation: The Future Begins. Den 22 maj nästa år går filmen upp på bio i USA. Rollen som Marcus gick tack och lov inte till Vin Diesel, utan till Sam Worthington. Det ryktas också om att min nya favorit Josh Brolin kommer vara med och att Christian Bale kommer ha en större roll än vad som sagts tidigare.
Nu känns det bättre.

Tidigare inlägg om Terminator 4: 1, 2

Bio ikväll igen.

image124

Det bästa med att blogga om film är att man har en ursäkt till att gå på bio - research! Synd att jag inte får betalt, då skulle jag gå oftare.

Sveriges största(?) + Scorsese = film.

image123
Numera radarpar.

Man kan knappast anklaga Max von Sydow för att vara lat i alla fall. Över 130 filmprojekt har han betat av sedan slutet av 40-talet och karln verkar inte vara på väg att gå i pension än på ett tag. En av hans kommande roller är som läkare på ett mentalsjukhus, i Martin Scorseses nästa film Shutter Island. De andra rollerna är tagna av idel kända skådisar. Leonardo DiCaprio är med förstås, och även Michelle Williams, Mark Ruffalo och Ben Kingsley.

Jag har väl egentligen ingenting dåligt att säga om Scorseses filmer, de brukar i alla fall hålla hög kvalitet rent visuellt och det brukar räcka långt för att charma mig. Men en särskilt intressant regissör tycker jag inte att han är, så än så länge ser jag inte fram emot filmen. Återkommer om ett år så får vi se då! (Påminn mig gärna.)

Bild från The Age.

På film ska man vara psykopat.

Godmorgon!

Idag vill jag veta vilken som är er favoritpsykopat på film. Efter att ha sett, och inte kunnat sluta tjata om, den eminenta No Country for Old Men så vet jag i alla fall vem som är min.

Nu vill jag byta tema.

Den sista konfettin har sopats bort från röda mattan på Oscarsgalan och jag känner att det är dags att byta tema, fastän jag inte sett alla de filmer jag hade tänkt mig. Har som bekant kört på Oscarstema i nästan en månad, men har ärligt talat mest haft tid att se kortfilmer. Sju Oscarsnominerade filmer hann det bli i alla fall.

No Country for Old Men (5)
Juno (5)
Eastern Promises (4)
Elizabeth: The Golden Age (3)
Försoning (3)
Michael Clayton (3)
In The Valley of Elah (3)

Kanske, kanske avslutar allting med There Will Be Blood, men sedan får det räcka. Nu ska jag köra ett nytt tema. Förslag?

Vilken filmupplevelse!

Såg Cloverfield på bio igår. Har bara tre saker att säga om den filmen.
Helt. Jävla. Genialiskt.

Ska försöka plita ner en recension också, men jag hinner inte det idag. Hittar nog inte tillräckligt med ord för det idag heller, måste smälta intrycken lite innan jag ger mig på att försöka skriva ordentligt om den. Men det kommer nog!

Inget mer bloggande för min del idag. Ska jobba och sedan ska jag ut på galej. Återkommer imorgon. Eftersom det är tyst här i bloggen ikväll så rekommenderar jag er att gå och se Cloverfield istället, för att trösta er. Och se den på bio! För guds skull.

Research.

LOST!

Ikväll gör jag research till bloggen. Jag ska nämligen på bio.

Colin Firth vs Hugh Grant.

Om ni ser till deras rollprestationer, personligheter, image och vem som medverkat i bäst filmer. Vem föredrar ni?
Colin Firth? Eller Hugh Grant?

image121image122

Bilder från Gonemovies.

Inte som någon annan i hela vida världen.

image120
En ovanligt vuxen bild på min favorit-Page.

Ellen Page
fyller 21 år idag!
Ååh, så glad jag är över att jag kom ihåg det, med tanke på att jag slarvade bort Miranda Julys födelsedag förra veckan (nu måste jag vänta ett helt år innan jag kan skriva om henne!). Ska baka en kaka och äta upp den i ett svep bara för att fira Ellen Page! Underbara människa! (Det är allvar när jag använder utropstecken ofta.)

Ellen Page är en person att hålla koll på. Jag upptäckte henne i Hard Candy där hon var fenomenal. I år är hon Oscarsnominerad för huvudrollen i filmen Juno. Vinner hon så går jag bananas (det är bra va?). Har ni inte sett någon av de filmerna, så kanske det är lättare att känna igen henne från X-Men: The Last Stand.
Ellen Page passar perfekt i indierullar, men jag är övertygad om att hon kommer kunna spela precis vad som helst i framtiden. Jag tänkte ha henne i en versus, men kunde inte komma på någon bra motståndare ... Det kan man kalla kärlek! En filmsida, kommer tyvärr inte ihåg vilken, listade henne i topp fem över unga skådespelerskor som kommer gå riktigt långt. Och det tänker jag göra. Ellen Page är ... inte som alla andra. Hon är grym.

Resultat, Johansson vs Knightley.

image119


Tack! Ni har bra smak. Scarlett Johansson tog hem segern, tack och lov! Jag tål inte Keira Knightley, hade ni röstat fram henne så hade jag aldrig förlåtit er.
Nåja. Scarlett Johansson vann som sagt. Snygga, begåvade människa! Jag tycker hon är en ganska schysst skådis, och förhoppningsvis kommer hon hålla på i många, många år framöver och bli riktigt megastor. Hon är som en typisk filmstjärna, det känns som om hon har allt. Och hon har fått mig att börja titta på, och till och med köpa, Woody Allens filmer. Det ni!
Dessutom så måste hon väl vara en av världens vackraste människor. Gud, vad jag är kär i henne.

En ny match kommer i morgon.

Bild från Vinylz Art.

Snart börjar inspelningarna av Män som hatar kvinnor.

Läst Stieg Larssons romaner? Jag tycker, precis som alla andra, att de är jävligt spännande. Och som alla redan vet så ska den första boken snart bli film. Inspelningarna börjar på tisdag och premiärdatumet är satt till den 30 januari nästa år.

Huvudrollerna som Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander spelas av Michael Nyqvist och Noomi Rapace. Lena Endre ska spela Erika Berger, vilket jag tror kommer bli alldeles utmärkt. Andra medverkande är bland andra Sven-Bertil Taube, Marika Lagercrantz, Peter Haber, Ingvar Hirdwall (de två i samma film?), Sofia Ledarp och Björn Granath. Vem som spelar vem återstår att se, men jag gissar på att Sven-Bertil Taube spelar Henrik Vanger och Marika Lagercrantz Harriet Vanger.

Nåja. Det här blir säkert bra? Nog för att de har lite press på sig efter succén med böckerna, men å andra sidan så är ju faktiskt regissören dansk. Och de brukar göra helt okej filmer.
Struntar i att länka till filmens sida på imdb. Den har inte blivit uppdaterad på ett halvår.



Uppdatering 22 feb:
Sven-Bertil Taube spelar Henrik Vanger.
Peter Haber spelar Martin Vanger.
Peter Andersson spelar advokat Bjurman.
Marika Lagercrantz spelar Cecilia.
Ingvar Hirdwall spelar Frode.
Annika Hallin spelar Annika.
Sofia Ledarp spelar Malin.
David Dencik spelar Janne.
Björn Granath spelar Morell.
Thomas Köhler spelar Plague.

Vilken film är du?

Har ingen aning om hur den räknar ut resultatet och inte får man någon motivering heller. Förmodligen slumpas det fram en film bara, som med många andra tester. Men lite kul är det. Och när man talar om trollen, liksom ... Jag är:


What Classic Movie Are You?
personality tests by similarminds.com

Innehåller alla attribut en dålig thriller behöver.

Awake.

image117
Kolla blickarna! Lyset är tänt, men ingen är hemma ... Haha, komiskt!

Jag såg dramathrillern Awake idag. Hade inte hört talas om den och den verkar inte vara särskilt välkänd heller, men eftersom Jessica Alba är med i den så lär väl varenda jävel se den ändå. Jag sitter mest och funderar på om den ens gick upp på bio någonstans? Vet inte. Bryr mig faktiskt inte så mycket.

Jag har väldigt mycket emot Jessica Alba. Jag tål verkligen inte kvinnan, och ännu surare blir jag när jag läser överallt hur mycket alla älskar henne. Sur som en citron! Alla jäkla bloggare skriver hur bra det är att hon är kurvig mitt i ett utseendefixerat samhälle (kurvig? Haha!) och hur mycket de längtar tills hon får sin unge. Jeez! Men men, jag tänkte att jag kanske hade varit lite orättvis mot pyret och att jag skulle ge henne en chans. Kanske, tänkte jag, så är det just det att alla älskar henne, som får mig att bli anti och vara tvärt emot, bara för att.
Men nej! Jag förstår fortfarande inte. I Awake spelar hon precis samma roll som alltid, fast med en liten twist (som inte räcker för att tvätta bort stämpeln direkt). Den snälla flickvännen som är omtänksam och underbar och yada yada yada. Mycket kan man säga om Jessica Alba, men mångfacetterad är hon då inte. Hon läser inte ens repliker särskilt bra. Hon står bara där och ser söt ut, och det är det som stör mig. Jag gillar medelålders, fula, begåvade skådespelare bättre än good-looking snorgärsar som knappt hunnit bli torra bakom öronen. Gäller både tjejer och killar, kan jag säga.

Jag svävar ut som vanligt. Men filmen då? Tja. Hayden Christensen är väl ingen prisvinnare han heller direkt, även om jag har lättare för att acceptera att han kompenserar det med sitt utseende. Lena Olin har jag alltid haft svårt för. Katastrofal kombination av skådespelare om man ser till min smak, alltså.
Den första halvtimmen är rätt bra, men när filmen förvandlas till någon slags rip-off på Den osynlige och börjar hoppa fram och tillbaka i tid och rum och ja, allt sånt där som vissa verkar tro att thrillers behöver för att vara bra, då funkar det inte längre. Den påminner mig på något sätt lite om Basic Instinct 2 (fråga mig inte varför, den skiten var ju dålig från första sekunden) och om The Number 23. Jag förstår idén, men utförandet har misslyckats totalt och ett potentiellt okej resultat slarvats bort. Säkert kan man skylla på regissören, Joby Harold, som också skrivit manuset (för övrigt dennes enda film). Där har jag bara en sak att säga: Joby, byt jobb. Helst igår.

För att förolämpa filmen lite mer så kan jag lägga till att den inte är så dålig så den kommer bli ihågkommen av mig som en kalkon-etta. Istället blir det en gäspande trött, intetsägande tvåa. Ha! Där fick den!


image118

Bild från GreeneStreet Films.

Mina actionfavoriter.


image116
Jag i mitt nästa liv, som actiongubbe.


Började kika bland mina betyg på actionfilmer och kunde konstatera att min topp tio är ganska mainstream. Eller är det fjortispretto man kallar det, kanske? När det är filmer som generellt har ett högt betyg, och som femtonåringar ser prestige och status i att älska, haha. I sådana fall så får jag väl lov att vara stolt över min fjortisprettosmak när det kommer till action.
Lite blandat är det i alla fall, så inte allt är precis samma. Action är rätt kul ibland, men jag måste nog börja bredda mig lite.
Jag har sex femmor och 41 fyror av totalt 205 betygsatta actionfilmer. Det var förvisso ganska länge sedan jag såg många av dem, men okej. Mina tio favoriter inom genren är:

1. The Boondock Saints (1999)
2. Casino Royale (2006)
3. V för Vendetta (2005)
4. Matrix (1999)
5. Det femte elementet (1997)
6. Apocalypse Now (1979)
7. Hero (2002)
8. Die Hard 4.0 (2007)
9. Batman Begins (2005)
10. Goldfinger (1964)

Synpunkter?


Bild från Ugo.

Preview, X-men Origins: Wolverine.

Stoppa pressarna! Den första bilden från X-men Origins: Wolverine har släppts! Här kommer den ... (trumvirvel) Tadaa!

image115

Ehh ... vaa? Var det allt? Ställ Hugh Jackman i linne framför ett galler och be honom grimasera lite. Photoshoppa in fula bicepsmuskler och några klor så blir det bra? Inte så upphetsande kanske. Trots att jag inte förväntat mig någonting så känner jag mig besviken.

Jaha? Ja, jag kan väl tillägga att filmen har premiär den 1 maj nästa år, så förhoppningsvis hinner de göra någonting bättre än det de gjort hittills, hehe. Jag ställer mig mest frågande till varför man släpper en första bild om den säger absolut ingenting.
Kan också tillägga att Michael C. Hall sägs ha en roll i filmen. Han är kung.

Jag är inte död.

Hade tänkt se film ikväll, men det sket sig. Nyss hemkommen från jobbet och måste plugga resten av kvällen. Att ha ett liv suger! Ibland önskar jag att jag satt på en öde ö med ett kontaktuttag, en tv, en bordsfläkt och obegränsat med filmer. Kan ni föreställa er lyckan? Lite tråkigt i längden kanske. Eller vad säger jag? Film blir ju aldrig tråkigt!

Skriver ett inlägg i alla fall för att ni inte ska tro att jag har lagt av eller något sånt dumt.
Matchen mellan Keira Knightley och Scarlett Johansson är förövrigt ganska spännande. Fortsätt rösta så återkommer jag med mer kött på benen imorgon när jag har betat av lite skolarbete. Ni kan ju titta på kortfilmerna jag har lagt ut så länge.

I brist på annat.

En av er efterfrågade fler kortfilmer. Tack, säger jag. Skönt att lägga ut en ikväll, bara för att producera nånting. Lider av total brist på inspiration (idag). Dessutom händer det inte så mycket ute i världen heller, just nu. Hehe.

Här är en två år gammal kortfilm som jag tycker är rätt schysst. Med halvläskiga Cillian Murphy i en av rollerna. Jag gillar idén med en påkostad krigsfilm på sju minuter. Jag gillar också idén med att ha så kända skådisar i kortfilmer (fast jag påstår inte att det är ovanligt).

The Silent City.



Kvällen spenderar jag med att titta på avsnitt tre av Lost, säsong fyra. Yehaw.

James Bond + Al Pacino = sant?

Jag vågar inte lova någonting än, men det går visst rykten om att Al Pacino ska spela storskurk i nästa Bondfilm, Quantum of Solace.
Fy faan alltså. Om det är sant så är jag världens lyckligaste människa.

Ingenting kan förstöra den här dagen nu.

Indy 4.

Premiär den 22 maj: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.
Suck. Jag har väl redan nämnt vad jag tycker om Indiana Jones, eller i alla fall film nummer två. Kan inte påstå att jag är särskilt förtjust i någon av filmerna i trilogin. Och nästan 20 år efter den senaste filmen så kommer en till.

Självklart ska jag se den. Känner lite inför den här som jag kände inför Arn. Man måste ju se bara för att ha sett liksom ... och för att det är kul att såga.
Jag tror faktiskt att jag har rätt i mina aningar den här gången också. Harrison Ford har blivit gammal. Det innebär att en het man har försvunnit och ersatts av en träplanka. Jag hatar träiga skådisar. Bredvid sig har han ännu en pojkvasker som knappt hunnit få skäggväxt och som förmodligen kommer sabba ännu mer. Tror ni att jag har fel när jag gissar att de kommer dra en massa "roliga" repliker mitt i allt sparkandes och armbågandes också?
Well, det återstår att se.

Här är trailern. Jag tycker det ser bedrövligt ut. Men då har jag varit negativt inställd ända från början.
Vad tror ni?


Jag ska bättra på min Jarmusch-statistik.

Jim Jarmusch. Har faktiskt bara sett en film av honom. Broken Flowers, en helt lysande film som jag kan se hur många gånger som helst. Den är lågmäld, okonventionell och har den skönaste humorn som finns. Borde ha sett mer av Jarmusch egentligen. Annars gillar han, vad jag har förstått, att göra remakes och uppföljare på sina egna filmer? Men vad vet jag, jag har bara sett en som sagt.
Hans kommande film blir en dramathriller vid namn The Limits of Control som utspelas i Spanien. Han har även lyckats knåpa ihop en rätt skön rollista. Medverkar gör Gael García Bernal, Tilda Swinton och inte minst Bill Murray. Bill Murray har aldrig varit så bra som i Broken Flowers. Nåja, det kanske kan diskuteras längre fram, men jag älskar honom verkligen i den filmen. Så ska Bill Murray alltid vara.

I love kortfilm.

Alla hjärtans dag.
Spenderar den med en av de saker som står mig varmast om hjärtat.
Kortfilm.

Och ni?

Äntligen ...

... är den förbenade strejken över!

Scarlett Johansson vs Keira Knightley.

Om ni ser till deras rollprestationer, personligheter, image och vem som medverkat i bäst filmer. Vem föredrar ni?
Scarlett Johansson? Eller Keira Knightley?

image112image113

Bilder från AskMen och Filmstarts.

Killen med koll.

image111

Josh Brolin fyller 40 och är väl värd att uppmärksamma tycker jag.
Att välja rätt filmer är viktigt, men säkert nog så svårt. Hur lätt kan det vara att bedöma en film bara genom att läsa manuset? Jag menar, flera stycken kända skådespelare tackade nej till rollen som Neo i Matrix innan Stenansiktet Reeves nappade (han hade väl inga pengar). Och filmerna spelade in så sjukt mycket pengar så han blev den bäst betalde skådespelaren det året. Hujedamej.

 

Josh Brolin har mer än ett ansiktsuttryck. Han har dessutom lyckats pricka in fullträff efter fullträff, gång efter annan. Jag säger inte att alla filmer han medverkat i är bra, men hans roller och han är som hand och handske.
Han är med i inte mindre än tre Oscarsnominerade filmer, och det är bara för årets gala. Ingen nominering än så länge, men herregud, killen har ju hela livet på sig. Han är dessutom bra i både Planet Terror och Death Proof, och kickar ass i No Country for Old Men (jag kan inte sluta tjata om den).

 

Har inte alls någon koll på hur han verkar vara som person. Har precis fått upp ögonen för karln. Rysligt stilig är han, det kan man ju konstatera. Eller ja, han ser väldigt amerikansk ut i alla fall.

 

Bild från Nowtoronto.


Vad var det jag sade häromdagen?

image110
Jag i hemmabyggd elektrisk stol.

Det kanske ska göras en remake på Metropolis.
I så fall tar jag livet av mig.

Bild från Buffalo Research.

Jag gör mitt bästa för att vara en tuffing, men ...

Blir inget mer bloggande för kvällen efter detta. Kör kortfilmskväll med mig själv, mina nya serietidningsörhängen och ett glas mjölk.

Denna gör mig lätt gråtmild kan jag säga.


Ellen Page goes skräckfilm.

image109

Inget sludder idag, nu kör vi rakt på. (Kanske för att jag inte är så kreativ idag.)
Sam Raimi har inte gjort skräckfilm sedan 1992. De senaste åtta åren har han ägnat åt att försöka få ihop någon slags Spider-Man-trilogi. Vad säger vi om det? Awkward!
ÄNTLIGEN är mannen tillbaka i skräckgenren igen. Filmen Drag Me To Hell börjar spelas in i mars och kommer förhoppningsvis ha premiär redan i år.

Och vem har han med sig? Jo, Ellen Page. YES!

Bild från The Reeler.

Kan man älska någon som inte är på riktigt?


Michael Douglas i Fritz Lang-remake?

image108


Tja, vad ska man säga? Fritz Langs film Falskt alibi från 1956 ska filmas på nytt, med Michael Douglas i en av rollerna. Även Jesse Metcalfe ska medverka. Jesse Metcalfe? Han passar förvisso ganska bra som barbröstad trädgårdsmästare som sätter hemmafruars åtrå i brand, men ska man verkligen slänga in honom i en sån här produktion? Vad är detta?!
Regissör är Peter Hyams. Ett namn som inte säger mig någonting, förutom att hans filmer inte är särskilt kända för att vara bra. Producenten säger så här:
"The combination of an outstanding cast and a visionary director will see Lang's classic noir given a true 21st century spin for a new generation of cinema-goers."
Visionary director? Låter ungefär som när man skriver i en bostadsannons att en lägenhet är gemytlig, fastän den i själva verket är liten, mörk och skabbig.

Själv är jag mer skeptisk. Förvisso är Falskt alibi en av Langs senare filmer och verkligen inte en av hans bästa, men ändå. Vad kommer härnäst, Metropolis? Att göra remakes på hans filmer ... flipp eller flopp?

Bild från Films Sans Frontières.

Jag tror jag är kär.

Såg No Country for Old Men igår. Kunde inte tänka på annat än hur jävla bra den var. Efteråt var jag så till mig i trasorna så jag kände mig tvungen att sova på saken för att se om den är värd en femma eller bara en stark fyra. När jag vaknade var Johansson det första jag tänkte på, men när tankarna slutligen hittade tillbaka till filmen igen, och jag fortfarande kände mig lika imponerad så fick det bli en femma. Fantastisk film! Måste se om den snart igen.

 

Jag älskar bröderna Coen. Har de någonsin gjort någonting dåligt? Okej, jag har hört att The Ladykillers inte är världens bästa film, och Intolerable Cruelty känns inte riktigt som deras stil? Inte sett den heller, så jag kanske inte kan uttala mig. Klart är i alla fall att det blir några dagars tematittande på deras filmer jag inte sett än, snart.

Här är i alla fall min lista på deras topp fem:


1. No Country for Old Men

2. O Brother, Where Art Thou?

3. The Big Lebowski

4. Fargo

5. Blood Simple


Gå och se! För fan ...


Ett plus med att vara cineast.

Allt har helt plötsligt blivit ganska jobbigt.
Tur att det finns film att gömma sig under täcket med.

Film? Tv-spel? Film? Tv-spel?

Jag är fanimej bäst i världen på Guitar Hero III. Har till och med klippt ner naglarna för att det ska gå bättre att spela.

Nu ska jag bort. Ikväll: No Country for Old Men. Ser fram emot det.

Filmer andra älskar som jag älskar att hata.

De mest överskattade filmerna jag sett?
Lätt. Behöver inte ens fundera på det. Vad säger ni om:


Pulp Fiction
Jag menar, snälla. Hatar Tarantino. Tyvärr kan den inte riktigt mäta sig med följande.

Indiana Jones och de fördömdas tempel
Haha. Sämsta populära filmen som någonsin gjorts? Alla förknippar den med sin barndom och skit. Jag förknippar den endast med skit. Kanske för att jag inte såg den när jag var liten.
 
Blade Runner
Var ska jag börja? Kanske räcker med att säga: så värdelös så det finns inte.

Jurtjuyrkogården
Varför står den över huvud taget kvar i hyllan i videobutiken? Är det någon som sett den och tyckt att den är bra sedan 1994?

Saw 2
Första filmen var bra. Sedan? Nja.

Stinsen Brinner ... filmen alltså
Den här filmen är ca 1,5 timme lång. När jag såg den kändes det som om den aldrig tog slut. Som fem timmar dåliga skämt. Jag fixar tydligen inte svensk 90-talshumor. Att se den är ungefär som att utsättas för psykisk tortyr. Ja, just det, apropå det ...

A Clockwork Orange
Har aldrig förstått grejen. Ligger ungefär i samma fack som Pulp Fiction för mig.


Jag älskar att ge konstruktiv kritik.

Ikväll:

image107

Första avsnittet på säsong fyra var inte lite bra.

Bild från Lostshow.
(Länkningen fungerar inte i Firefox som vanligt, och jag orkar inte använda IE.)

Så ska det se ut! (Eller inte.)

Outfoxed: Robert Murdoch's War on Journalism börjar med en bild på Al Pacino i Gudfadern.
Den här dokumentären måste vara bra.



Ååh. Jag är så trött på att det bara existerar svart och vitt i amerikanska dokumentärer. Varför väljer regissören Robert Greenwald att vara en jävla Michael Moore-wannabe? Har han inte fått lära sig att man alltid ska låta båda parter tala? Nu säger jag ordet Alex Schulman är allergisk mot: ARGH!

Natt på museet får en uppföljare.

Tjohoo! It's my lucky day!
(Nu MÅSTE jag sluta lägga in en massa engelska i mina inlägg, det här är ju löjligt.)

Natt på museet är bara ännu en av alla fjantiga komedier som man gäspar lite åt och fnissar lite åt och sedan är det inte mer med det. Eller vänta här nu, det var det jag trodde innan jag såg den.  Men Natt på museet är ju skitbra! (Vilket pretto-uttryck ...)
Så självklart blir jag glad när jag läser i de amerikanska medierna (ibland är de bra att ha) att det är en uppföljare på gång. Inte så konstigt kanske, med tanke på att första filmen spelade in en hel del pengar.
Amy "världens sötaste" Adams ska vara med i filmen, vilket inte gör det hela mindre tilltalande.
Om jag ska se den? Oja! Om ni ska se den? Se den!

Jag kan skriva hundra inlägg om Daniel Craigs Bond.

Bond är hett nu. I can feel it.
Det här blir inget långt inlägg dock. Tänkte bara säga att ...
här ser ni teasterpostern till Quantum of Solace.

Mumma!


Dokumentär idag?

Godmorgon vänner.
Antagligen blir det inget tematittande för mig idag. Måste försöka plugga igen en hel del eftersom jag varit så sjukt lat de senaste dagarna. Får förmodligen igen Nintendot i eftermiddag också så det är bäst att jag pluggar innan dess, hehe ...
Men film blir det! Som hör till undervisningen ... Outfoxed: Rupert Murdoch's War on Journalism.

Spännande värre!

Resultat, Zeta-Jones vs Roberts.

image106


Lite förvånad är jag allt. Julia Roberts vann ganska överlägset kan jag säga.
Ser ni inte Catherine Zeta-Jones skönhet? Jaja, jag kan väl medge att Julia Roberts förmodligen är en bättre skådis, trots att Zeta-Jones faktiskt varierar sig lite mer.

Snart ska jag till jobbet. Har ni tur så lägger jag ut en ny match ikväll när jag kommer hem.
(Jag erkänner. De här inläggen är jättebra när det inte händer så mycket på filmfronten.)

Bild från Solarnavigator.


Maffia à la London.

Eastern Promises.

image104

Jag ska göra en lång historia kort och inte vara långrandig den här gången. Det är för sent för det. (Ja, jag är tant!)

Jag älskar att bli positivt överraskad! A History of Violence lämnade en unken bismak efter sig och jag har inte glömt det än, trots att det var ett tag sedan jag såg den. Så jag förväntade mig inte mycket av David Cronenbergs senaste film, Eastern Promises.
Det är trevligt att få sina fördomar krossade.

Eastern promises är en intressant historia med välskrivet manus, bra skådisar och snyggt foto. Vincent Cassel är förstås skitbra. Han blir bättre och bättre för varje film han gör och jag har stora förhoppningar på hans framtid, kan jag säga.
Den skulle ha kunnat vara en av år 2007s bästa filmer om det inte vore för en sak som jag irriterar mig på. David Cronenbergs fascination för "realistiska effekter" känns bara omotiverad. Men vad vet jag, detta kanske är en film för män(?). Viggo Mortensen är hur som helst väl värd sin Oscarsnominering. Det ska bli kul att se hur långt det här leder.


image105

Bild från Movietalk.

Finally we're making progress!

Nej, det händer inte ett skit i filmvärlden idag. Det är därför jag skriver tre inlägg på raken som bara ordbajsar istället för att berätta om stora filmhändelser som förmodligen kommer förändra våra liv.
Dags för film nummer fem i ordningen. (Efter någon timmes slösurfande och väntande.) Som tur är, är den bara lite drygt 1,5 timme lång. Jag är inte så himla filmsugen nämligen. Har kört When You Were Young på repeat en stund och vill bara ha tillbaka Wiit så jag kan spela Guitar Hero nån jävla gång. Jag vill, jag vill, jag vill! Man får lite abstinens efter några dagar utan ...
Men nu ska jag inte prata så. Det är jättekul att titta på film! Alltid! Ja!

(Det här börjar bli jobbigt. Det blir allt mer tydligt att jag lägger om till engelska lite då och då. Håller jag på att tappa mitt svenska ordförråd? Om en vecka är pratar jag som Justin Theroux? Vore schysst.)

Dagens i-landsproblem är ...

... dels att blogg.se är muppigt i Firefox. Jag är en stark Firefoxanhängare och hatar att behöva stappla mig fram i IE.
Dessutom har jag problem med mitt uTorrent. Och vad betyder det? Att jag för tillfället inte kan fullfölja mitt filmtittande, utan måste installera BitLord för att komma nånvart. BitLord är långsamt. Jag gråter blod.

Eller vad säger jag? Jag köper/hyr alla filmer jag ser. Så klart ...

Nu måste jag rappa på.

Mitt tematittande går sakta men säkert framåt. Har nu sett fyra av nitton filmer. Haha, vete fan om jag kommer hinna med allt. Men jag har bestämt mig för att se allt utom Sweeney Todd här hemma, den vill jag se på bio. Så det borde jag fixa, eller vad tror ni? En om dagen? Mja, får i och för sig tillbaka Nintendo Wii från lagning imorgon eller på torsdag, kanske fastnar där istället.
Jaja. Ska försöka se så mycket som möjligt innan Oscarsgalan, promise!

Igår såg jag Elizabeth: The Golden Age. Ganska bra. Nu funderar jag på om jag möjligtvis är sugen på lite Cronenberg? Eastern Promises känns som ett helt okej alternativ ikväll. Hans senaste film med Viggo Mortensen, A History of Violence, sög i och för sig. Skäms lite när jag tänker på den. Men den ska ändå ses antar jag. We'll see, we'll see.

Jag avslutar varje stycke med ord på engelska. Konstig jag är.
Blogg.se är efterblivet som vanligt och jävlas med textredigeraren. Måste gå in i Explorer och fixa det. Morr.

Kom igen nu.


image103

Tre månader har manusstrejken pågått idag. Jag är trött på att inte få det jag behöver och vill ha!
Ge mig Dexter! Nu!

Det här klippet börjar redan bli gammalt, men ...

... jag skulle ha lagt ut det för flera dagar sedan.
Jag gillar Sarah Silverman i School Of Rock. Men här, i sin pojkväns talkshow, överträffar hon sig själv.


Me like.

Det har varit alldeles för lite kortfilm här på sistone. Den här är så fin.



- Life is a series of meaningless poses.
Jag är förälskad i den repliken.

Ibland är jag för lat för mitt eget bästa.

What the heck! Vem behöver en utbildning när man kan titta på film? Jag är kluven. Ska jag tvinga mig själv att läsa några kapitel i världens tråkigaste, tjockaste bok (på engelska!) eller ska jag fortsätta på Oscarstemat? Hmmm!

Närmar sig manusstrejken en lösning?

image102

Manusstrejken har pågått i tre månader och film- och tv-industrin, samt dess tittare, lider. Jag saknar min favoritserie Dexter och längtar som bara den efter säsong tre. Det lär dröja. Men finns det överhuvudtaget någon ljusning på den svarta Hollywoodhimlen?

Kanske? Marvel Studios och WGA har kommit överens om att Marvel kan sätta sina manusförfattare i arbete. Marvel har massor av filmer på gång, däribland Iron Man och The Incredible Hulk som båda har premiär till sommaren, samt Captain America, Thor, Ant-Man, The Avengers och möjligtvis en spin-off på Spider-Man i form av en film om Venom.

Kul att någonting kan skapas därborta i Amerikat. Synd att det är Marvel bara. I alla fall så tycker jag det. Jag ser inte fram emot något som kommer därifrån för tillfället, trots att flera projekt innehåller alla möjliga små och stora stjärnor (som om det skulle avgöra saken egentligen ...). Men jag menar, Ed Norton, Liv Tyler, William Hurt ... jag borde vara glad över att det händer något. Kanske är jag helt enkelt jävligt less på superhjältefilmer. Dessutom så gör jag inte annat än längtar efter min älskade Dexter just nu.

Bild från Moviegod.

Det här är jag. Eller ja, till viss del.

Det här är en anonym blogg. Det är skönt att ha en anonym blogg. Med en bild där ingen riktigt känner igen en och med noll uppgifter om sig själv. Det känns skönt att ha möjligheten att blogga anonymt, men ett par gånger har jag varit jävligt nära med att bli påkommen. Vänner och bekanta har på något underligt vis hittat bloggen och läst, helt omedvetna om att det är jag. Kul, men lite läskigt. I sådana stunder får man passa sig jävligt noga.

Jag skriver ingenting om mig själv. Jag har lärt mig att en blogg med mycket personligt och massor av bilder (på bloggaren) blir en framgångsrik blogg. Den får gärna ha kontroversiella åsikter också.
Sån kommer min blogg aldrig bli. Det mest chockerande jag kommer säga är om jag någon gång framöver basunerar ut hur mycket jag hatar Jessica Alba ... Nej, kanske inte så, men ni fattar. (Jag kan nog bättre om jag vill!) Förutom den lilla pressbilden kommer ni aldrig få se en bild på mig eller höra någonting om vad jag sysslar med och pysslar med. Det är bara när jag pratar om film som jag riskerar att avslöja vem jag är, men den risken får jag ta. Kittlande va! Haha.

Jag tycker själv att jag har alldeles perfekt balans i min filmsmak. Jag har själv svårt för människor som bara kan se mainstream, eller folk som bara är pretentiösa jämt. Jag brukar himla med ögonen eller sucka eller fnissa lite för mig själv när jag hör om vad folk tycker om för filmer ibland. Som mina två tjejkusiner, de är fan helt hopplösa. Älskar skitdåliga filmer. Men jag säger ingenting, för jag försöker vara så noga som möjligt med att folk ska få tycka som de vill. Jag vill inte skriva andra på näsan med vilka filmer som är bra och inte, jag hatar när andra gör så nämligen.

Jag tycker speciellt mycket om sådana filmer som är långsamma och lågmälda, som handlar om människors vardag och som har en låg budget och noll effekter. Man kan väl kalla det indie, men det är som en genre i indiegenren. Jag gillar drama, men är för skraj för att se skräck. Action är schysst som bara den och fjantiga komedier är skönt att se ibland. Sedan gillar jag att se klassiker som man ska ha sett, men har ändå en hel lista med såna filmer som jag aldrig kommer ha lust att ta mig igenom. Jag är förtjust i en del tysk expressionism från 20- och 30-talet och älskar anime i allmänhet och Hayao Miyazaki i synnerhet.
Jag ser mest nya filmer, vilket jag har valt att koncentrera mig på. Flera filmälskare jag känner ser nästan bara äldre filmer, men jag tycker att det är minst lika viktigt att allmänbilda sig inom allt nytt som kommer.
Självklart ser jag mest amerikanska och brittiska filmer, men försöker även klämma in Sverige och resten av världen ibland. Danmark, Frankrike och Japan är ganska vanliga produktionsländer i min filmhylla.
Mer då? Hade jag varit 45 så hade jag stalkat Steve Buscemi tills han gick med på att gifta sig med mig. Och hade jag varit lesbisk så hade jag nog gjort detsamma med Natalie Portman. Jag har skrivit ett inlägg tidigare om mina favoritfilmer, men exkluderade en av mina absoluta favoriter. Det är en actionrulle och jag vågar inte skriva mer om den, för det skulle definitivt avslöja vem jag är för eventuella bekanta som läser. Annars är jag helt ärlig i allt jag skriver.
(Det var bara det jag ville säga. Vet inte riktigt varför.)

Jösses!

Gjorde en egen design till slut, efter att ha upptäckt den här sidan. Fattar inte riktigt, för en vecka sedan var jag helt lost i kodningen (trots att jag pluggat sånt i två år ...) men nu har jag lyckats pilla ihop någonting ändå? Vilket underverk till sida som hjälpte mig, hehe.
Nu får det vara blommigt ett tag. Det var randigt först, men det såg ut som en produktkatalog för sängkläder så då gjorde jag blommigt istället. Men blommor passar faktiskt inte till Totoro däruppe, så jag ändrar det imorgon.
(Ja, jag måste bortförklara blommorna!)

Får mig att fundera ...

... vad skulle jag svara? Vad skulle ni svara?


Marvin Gaye på film.

image91image92

Jag ska erkänna på en gång. Jag vet ingenting om Marvin Gaye. Så jag ska inte dra någon text om honom, det lämnar jag åt någon annan. Vad jag vet är att det ska göras en film om hans sista år i livet, åren från att hans karriär nått botten, till hans comeback och slutligen hans död. Jesse L Martin, mest känd från Law & Order spelar huvudrollen och James Gandolfini supportar som konsertarrangören Freddy Cousaert.
Filmen kommer förstås heta Sexual Healing och jag tror att med lite smink kommer Jesse L Martin likna Marvin Gaye sjukt mycket. Hans skådespelarprestationer vet jag mindre om, eftersom jag aldrig sett Law & Order. Så där får vi vänta och se.

Bilder från Variety och Whudat.

Jag vill vara artig och be om ursäkt!

Jag är inte död.
Jag har fullt upp idag och hinner inte blogga (nämen!).
Har ett fabulous partaj att gå på. Återkommer inatt eller imorgon bitti. Se nu på film och allmänbilda er!
Puss, som de säger på lunar.

image90

Sett i januari.

Februari, den sista vintermånaden innan det vänder? Jag hoppas verkligen det. Detta är filmerna jag såg i januari. Betyget inom parentes!

Långfilmer:
Death Proof (2)
Försoning (3)
Förtrollad (4)
Hitch (4)
I Am Legend (3)
Juno (5)
Linas kvällsbok (4)
Michael Clayton (3)
Minority Report (3)
Northanger Abbey (3)
Planet Terror (2)
Rosemarys baby (3)
Sagan om konungens återkomst (4)
Se upp för dårarna (4)
Stranger Than Fiction (5)
The Fountain (4)
The Queen (4)
This Is England (3)

Kortfilmer:
Turbo-Slev (5)

Miniserier:
Jane Eyre (5)

Senaste nytt om Bilbo!

image89

En regissör är (förhoppningsvis) signad till att göra de två filmerna som bygger på JRR Tolkiens Bilbo - en hobbits äventyr, alltså boken där Bilbo Bagger får tag på Ringen med stort R. Boken skrevs 1937 och utspelas, om ni inte vet det redan, före Sagan Om Ringen.

Det blir Guillermo Del Toro som regisserar! Och ja, jag är glad. Han gjorde ju ett sånt jävla bra jobb med Pans Labyrint (trots tidigare halvsunkiga Hellboy och Mimic). Han är precis den sortens regissör som behövs för detta projekt tror jag. Peter Jackson, som förut var på kant med filmbolaget, ska producera. Manuset kan påbörjas direkt när manusstrejken är över och inga skådespelare är ännu aktuella.
Men fy fan vad roligt med lite nyheter, säger jag bara!

Bild från dga.

Alldagligt snygg liksom.

image88
Han är den coola killen, inte fjåset som hänger i armarna.

Åååh, Linus Roache fyller år idag! Jag är lite kär i honom. Fast å andra sidan, vilken skådis är jag inte kär i (förutom Mischa Barton)?

Han är äldre än mina föräldrar (fast inte tillsammans förstås) men det märks inte alls. Han verkar inte ett dugg pappig, fastän filmstatistiken talar lite emot. Jag upptäckte honom i den ganska sexiga 'gayfilmen' Priest, där han spelar en katolsk präst som blir tillsammans med en snubbe och försöker hålla det hemligt. Den är bra, väl värd att se!
I Uppgörelsen spelar han frånvarande sörjande pappa, i Batman Begins är han faktiskt självaste Batmans pappa och i The Forgotten tror jag inte han är en pappa, men jag är inte riktigt säker för jag minns inte hans roll där. Visste inte om hans existens när jag såg den nämligen. Sen var ju filmen inte särskilt bra heller, så det kanske är lite därför också. Ska jag vara ärlig så minns jag ingenting ur den, förutom Julianne Moores röda hår. Men nog om det.

Han är med i flera filmer som ligger i min lista över filmer jag vill se någon gång i framtiden, så klart är att jag kommer se mer av honom. Tur det. Han är så förbenat vacker och duktig så annat vore en skam.

Bild från CinEmotions.

Lost, säsong fyra.

Ni har väl inte missat att Lost har börjat i amerikansk tv igen?

RSS 2.0