Svenska polisfilmer och brittiska deckare ...

image34

... två kategorier av filmer som det finns alldeles, alldeles för mycket av. Så inte skadar det med en till.
I tre års tid har Yellow Bird jobbat för att få engelsmännen att nappa på att filmatisera Wallander. Och nu är allt klappat och klart. I sommar börjar inspelningarna av tre 90-minutersavsnitt i den engelska versionen av Wallander, som bygger på böckerna av Henning Mankell. Ingen mindre än den fyrfaldigt oscarsnominerade skådisen Kenneth Branagh kommer att spela huvudrollen som Kurt Wallander. Och hela klappet kommer att spelas in i Ystad, precis som de svenska filmerna.

Förut har både Rolf Lassgård och Krister Henriksson spelar Kurt Wallander. Jag tycker bäst om Rolf Lassgård-filmerna. Om jag måste välja, alltså. För Wallander-filmerna är inte alls särskilt bra enligt min mening, och gör inte böckerna rättvisa på något sätt. Men kanske kan det bli någonting nytt av det hela när BBC nu har bestämt sig för att sända en miniserie om Wallander, på engelska.

Kenneth Branagh känner nog de flesta igen, även om inte namnet känns bekant. Alla som har sett Harry Potter kanske minns honom som den fåfänge, ignorante professorn Gilderoy Lockhart. Han har spelat i 45 olika filmer och tv-serier och har regisserat 13 filmer, bland annat Frankenstein från 1994 (den där Robert DeNiro springer omkring i svart kappa och spelar en känslosam Frankensteins monster).
Hur som helst så sägs Branagh vara väldigt kräsen med vilka roller han väljer. Jag tycker inte att han är någon stjärna, men han är väl bra. Men det är klart att det ska bli kul att se vad de gör av detta.
Till sommaren börjar inspelningarna!

Bild från Bloggywood.

Kommentarer
Postat av: Sica

haha! Det var den bästa lösningen jag hört! Jag skulle ha gjort det också, om jag inte redan hade choklad i kylskåpet som räddning ;)

2008-01-11 @ 16:17:57
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: MissJeni

Tack :) Det är de som är så kul med foto, ibland funkar det och ibland funkar det jätte bra ;P

2008-01-11 @ 16:21:09
URL: http://jeni.blogg.se
Postat av: Sica igen

Jodå, det har kommit in tips :) Men jag har inte publicerat dom för allmänheten, eftersom några av de kommer bli nominerade. Så det blir mer lite surprise surprise på måndag. Jag väljer ju ut 5 st av de som har tipsat :) Du har en intressant blogg! Så håll utkik på måndag då nästa omgång börjar igen :)

2008-01-11 @ 16:21:34
URL: http://sicastyle.blogg.se
Postat av: :: N A D I A ::

Sv. Hahaha! Började asgarva när jag tog upp dom från tvätten, men som tur var går dom fortfarande att sätta på dig efter lite tålamod! :)

2008-01-11 @ 16:25:08
URL: http://zooega.blogg.se
Postat av: Sofie

Lina är min syster, låg lite ironi över inlägget. Hade inte planerat att säga upp kontakten med henne pga ett "lånat" halsband (som jag eg inte tycker om) :D

2008-01-11 @ 17:40:02
URL: http://prejudice.blogg.se
Postat av: misia

svar: jag ska nog börja med att köpa ett tamron 90mm först, och sen nikkor 60mm. men jag kommer nog inte ha råd med det så jag köper kanske deras 50mm emellan.
vilka objektiv är du sugen på?

2008-01-11 @ 19:23:46
URL: http://misia.blogg.se
Postat av: Melina

svar;tack det uppskattar jag!

2008-01-11 @ 19:28:14
URL: http://mmelina.blogg.se
Postat av: Adam

aldrig hört talas om humörringar...men men, kanske e för att jag e kille..kameleonter som husdjur är vanligare än vad du tror. reptiler över huvud taget faktiskt...

finns ormar och ödlor nästan överallt nu tycker jag :p
fast det e ju bara possitivt

2008-01-11 @ 19:41:59
URL: http://ajohan.blogg.se
Postat av: misia

svar: hm, jag har inte tänkt i dem banorna alls. vilka objektiv finns att välja på då?
jo jag föredrar också fast optik

2008-01-11 @ 20:09:30
URL: http://misia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0