Jag är inte redo klippa navelsträngen.

Jag hade ett oräkneligt antal vhs:er i min filmhylla förut. En av videuthyrarna i stan (den bättre, Videomixskiten har ju mer godis än filmer) har länge sålt 7 vhs:er för 100 kr. Perfekt tyckte jag, och handlade som en tok.
En dag så fick det helt enkelt inte plats längre, så jag bestämde mig för att göra mig av med dem. En hel del gav jag bort till min skräckfilmsälskande kusin, resten gav jag till Fyndlagret. Eller ja, jag kunde faktiskt inte släppa taget om alla. En del står kvar i tv-bänken, jag är oförmögen att släppa taget om dem. Det är inte ens de bästa filmerna, utan bara filmer som jag av en eller annan anledning inte kunnat släppa. Tio är antalet filmer som är kvar i min exklusiva, 90-taliga vhs-hylla.

A Love Song for Bobby Long - bara sett en gång. Är nog värd två tittar.

Amores Perros - jag kanske är lättimpad, men jag tycker alltid att Alejandro Gonzáles Iñárritu lyckas lika bra med sitt hopvävande av historier. Har bara sett den en gång, vill se den minst en gång till innan den åker i soporna.

Det femte elementet - sjukt bra. Kommer aldrig släppa den här filmen. Den är så härligt 90-taligt mainstream, med min älskade Bruce Willis i huvudrollen. Och Gary Oldman! Och Mathieu Kassovitz! Ååh ...

Eurotrip - en av mina favoriter när det kommer till den sortens utskällda komedi. Har väl sett den en halv miljon gånger ungefär. Skäms inte ett dugg över att jag gillar den, den är ju alltid lika rolig.

Full Metal Jacket - en av de sista vhs-filmerna jag köpte. Har inte hunnit se den än. Eller okej, jag har inte tagit mig tid till att se den än. (Viskar) Jag tycker att Stanley Kubrick är lite överskattad ... Men jag slänger i princip aldrig filmer jag inte har sett. Tar mig nog tid till att se den snart.

Fåglarna - Hitchcocks bästa om jag får säga vad jag tycker. Och eftersom det är min blogg så får jag göra det.

The Machinist - Christian Bale, Mmm-Mmm-Mmm. Konstig thriller, Mmm-Mmm-Mmm. Bale väger typ 30 kilo i den, men det gör ingenting. Jag tycker om honom ändå. Också sett bara en gång.

The Ring - kan bara skylla på att mamma har sagt att hon ska se den, men hon har inte sett den än. Så jag sparar den till henne. Vågar nog själv inte se den längre, jag har blivit en chicken på gamla dar (gav som sagt bort alla skräckfilmer till min kusin).

Some Kind of Wonderful - John Hughes-film som jag hade stående i min filmhylla i minst fem år utan att se den. Var säker på att den skulle vara skit. Tji fick jag. Den var ganska bra.

Wilbur Wants to Kill Himself - Mads Mikkelsen, Mmm-Mmm-Mmm. Fin titel också. Gillar den (titeln alltså, har faktiskt inte sett filmen än).

Kommentarer
Postat av: Adam

Full metal jacket är en av världshistoriens bästa filmer. se den...du borde skämmas för att du inte har sett den.

2008-03-07 @ 18:01:37
URL: http://skjortan.blogg.se
Postat av: Johan N.

Det enda du ska skämmas för är att du ser på VHS fortfarande!

2008-03-08 @ 09:26:09
URL: http://www.tvbloggen.com
Postat av: Cineast

Johan: I'm old school!

2008-03-08 @ 10:46:01
URL: http://cineast.blogg.se/
Postat av: Erik

Eurotrip är ju lite rolig... :)

2008-03-08 @ 19:30:38
URL: http://erikspeaking.blogg.se
Postat av: Kenny

Eurotrip är helt underbar. "This isn't where I parked my car", tihi. Femte element är en klassiker, och Full Metal Jacket är ett måste för krigsfilm-älskare.

2008-03-08 @ 23:46:56
URL: http://kennyg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0