Åhnej, inte en till?

Three's a crowd? Inte i filmvärlden. I filmvärlden är uppenbarligen tre alltid bättre än två. Mummy 3, eller The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor som den också kallas (och som man verkligen känner för att rabbla i luckan på bion) är färdiginspelad och beräknas ha premiär i Sverige i augusti. Måste de verkligen? Jag fixar inte Brendan Fraser.
Affischen är dock ganska fräsig.

image169

Sex nya posters till The Dark Knight.


image168

De är grymma ... men jag är fortfarande mest förtjust i teaserpostern.
Och jag är helkär i hemsidan! Jag ä l s k a r Batman!

När tar det roliga slut?

Superhjältefilmer har kommit och gått lite hipp som happ ganska länge, men blev, som vi alla har märkt, riktigt inne för några år sedan. Någonstans runt första Spider-Man-filmen tog det fart på riktigt, och här sitter jag i år 2008 och funderar på när skiten ska mattas av och filmskaparna komma på någonting nytt. Drar verkligen varje superhjältefilm in så mycket pengar som de vill att den ska göra? Orkar folk verkligen se allting?
Mellan maj och juli har fyra nya superhjältefilmer premiär i Sverige. Först ut är Iron Man med avdankade Robert Downey Jr i huvudrollen. Filmen har premiär på torsdag av alla dagar, den 1 maj. Trailern är den töntigaste på länge och jag kommer inte se filmen om jag så blir bränd med cigarrer och insläpad i salongen i håret av neandertalare.
Den 13 juni har The Incredible Hulk, med Edward Norton, premiär. Den förra Hulk-filmen kom för bara fem år sedan (då spelade Eric Bana Hulken), men jag kanske är ensam om att känna att Hulken, vad kan han göra? Slå knytnäven genom väggar? Jag har aldrig varit varken intresserad eller imponerad av historier som involverar det gröna muskelknippet och kommer således knappast se den filmen heller.
18 juli tar Will Smith på sig solglajjorna och spelar bortglömd, mer eller mindre misslyckad superhjälte i Hancock. Känns sådär kul. Även här skäms jag när jag ser trailern och just nu känns det som om jag är lite halvless på Will Smith. Karln är ju för bövelen överallt! Har man sett några andra amerikanska filmer så kan man nog redan konceptet till den här. Det ska mycket till för att jag ska se den.
Men nu ska vi inte vara bara pessimistisk. För mitt i allt elände finns de små guldkornen som jag inte kan motstå. Den 25 juli har The Dark Knight äntligen premiär, och jag kommer sitta på front row med en jättepopcorn och njuta, det kan ni allt lita på! Fantastiske Christian Bale spelar huvurollen och frånlidne Heath Ledger rollen som Jokern. Jag kan knappt bärga mig! Kärlek till Batman! Jag ä l s k a r Batman!

Brittany Murphy vs Natalie Portman.

Om ni ser till deras rollprestationer, personligheter, image och vem som medverkat i bäst filmer. Vem föredrar ni?
Brittany Murphy? Eller Natalie Portman?

image159
image160

Idag ...

... stör jag mig på att de här två filmaffischerna påminner så om varandra. Samma frisyr, påminner mig om en blå peruk jag hade när jag var liten. Exakt likadan som dessa brudars hår, fast blå. Och så deras ansiktsuttryck och röken på båda bilderna. Tittar man inte särskilt noga så kanske man till och med missar att det är en pistol till höger, och inte en cigarett. Enda anledningen till att jag skulle kunna ha överseende med att de är så lika är att jag kan vara lite omogen och säga att Quentin Tarantino är en jäkla copycat som inte ens kan hitta på egna posters. Ha! I win.

image156image157

Ge mig stjärnhimlar och huggtänder! (Eller åtminstone sluga datorer.)

Sitter och pluggar. Helt plötsligt blir jag jättesugen på hallonsmoothie. Och på att se en sci fi-film. Gudars, vad jag är sugen på att se sci fi! Stjärnor och rymdskepp och monster i olika former, något liknande Alien eller År 2001: Ett rymdäventyr är precis vad jag vill se (ja, jag är medveten om att de är helt olika). En film som är minst 20 år gammal och som är påkostad, frän och bra. Och till det en hallonsmoothie. Hallon och yoghurt har jag, däremot står det stilla på science fiction-fronten.
Jag är ärligt talat rätt trött på pangpang och torra one-liners och sand, sand och åter sand, men westerntemat har varit ganska bra ändå. Jag läste någonstans för ett tag sedan att de bästa westernfilmerna sällan är särskilt bra, ett påstående som har visat sig vara ganska träffande. Två filmer har jag kvar och självklart har jag sparat det bästa till sist. Eller, det påstått bästa. Jag har ju inte sett dem än så jag vet inte. Efter avslutat westerntema ska jag koppla av med ett rymdmonster och sedan bestämma nytt tema.
Nu ska jag göra smoothie.

Resultat, Fanning vs Breslin.

image155

Ibland funderar jag nästan på om jag styr läsarna på något konstigt vis (omöjligt, men ändå) till att tycka likadant som mig, eller om ni helt enkelt har lika bra smak som mig? Jag vet inte, klart är i alla fall att Abigail Breslin verkar vara en gnutta mer populär än Dakota Fanning. Tack och lov! Dakota Fanning är, enligt min mening, vidrig. Hon verkar bara vara lillgammal och bortskämd och lite för mycket diva för sin ålder. Jag är överhuvudtaget inte särskilt förtjust i barnskådisar, de verkar ju bli rätt störda allihop, men Abigail Breslin är inte förstörd ännu. Visst verkar hon ganska lillgammal hon med, och hon kommer säkert bli en pain in the ass. Men än så länge är hon gullig. Och lite skadeglad blir man ju när hon får alla roller som Dakota Fanning skulle ha fått om inte Abigail Breslin funnits.

Superhjältefilm, men med en liten twist?

image154

Ibland undrar man hur skådisar och regissörer hinner göra allt de gör. I Am Legend har knappt hunnit sluta bloggas om men Will Smith har redan tre nya filmer på gång. Nästa är en typisk Will Smith-film som känns lite som en blandning mellan, säg, I, Robot och Hitch. Typ. Faktum är att titeln har nästan exakt samma teckensnitt som I, Robot. Filmen heter Hancock och handlar om en avdankad superhjälte som söker en PR-snubbes hjälp med att hotta upp karriären. Jason Bateman och Charlize Theron backar upp Will Smith.
Filmaffischen är sjukt ful och trailern tråkar ut mig. Men oftast brukar den här sortens filmer ha ett visst underhållningsvärde trots att de inte är särskilt bra, så har man tur funkar den. Bättre än okej skulle jag dock inte gissa på att den är. Ingen är gladare än jag om jag har fel.
18 juli har Hancock premiär.


Änglar & Demoner blir Robert Langdons nästa äventyr.

image153
Det syns att Ron Howard stylat frillan.

Kikar in på Da Vinci-kodens infosida och förvånas över att det bara var två år sedan som filmen kom. Det känns som om det var länge sedan den hade premiär, blev sågad och glömdes bort. Själv gav jag filmen en trea då jag såg den strax efter premiären. Och jag hade visst glömt den jag med, med tanke på att det känns som om det var fem år sedan den kom.
Vilken tur för Dan Brown att filmindustrin ännu inte har glömt Da Vinci-koden, som såvitt jag vet blev rätt sågad av kritikerna men ändå en publiksuccé (publiken bryr sig ju sällan om vad kritikerna tycker). Nu är uppföljaren på väg, och bakom spakarna sitter återigen Ron Howard, den ojämne regissören med de sentimentala filmerna. Vem passar bättre att filma Änglar & Demoner än han?
Änglar & Demoner skrevs innan Da Vinci-koden, men blev inte någon bästsäljare förrän efter att Da Vinci-koden kommit ut i bokhandlarna. På vita duken utspelas den efter Da Vinci-koden istället. Tom Hanks spelar Robert Langdon och gör en James Bond, d v s att han har dumpat den gamla bruden och hookat upp med en ny. Den israeliska skådespelerskan Ayelet Zurer, som fick sitt internationella "genombrott" i Steven Spielbergs München, spelar Vittoria Vetra. Ett tag ryktades det om att Naomi Watts skulle spela rollen, men tack och lov har de lagt ner den idén. I rollen som camerlengo Carlo Ventresca ser vi Ewan McGregor. Ett lite oväntat val tycker jag, eftersom jag själv föreställt mig camerlengon som äldre än så. Men vem vet, det blir säkert bra ändå. Trots att Ron Howards filmer ibland kan svämma över av storslaget dravel så vet han vad han gör, och passar som sagt perfekt som regissör till en film som denna. Själv väntar jag på I cirkelns mitt. Fan, hela den boken är ju som en skithäftig actionrulle. De bara måste filma den!

Vanligtvis kikar jag inte på trailers, men ...

Ny trailer till Berättelsen om Narnia - Prins Caspian och helt plötsligt är jag inte särskilt intresserad längre. Förra trailern gav mig faktiskt lite förväntningar på filmen, den här får mig bara att känna att fasen också, film nummer två kommer vara precis likadan som den första. Trist. Hoppas jag har fel.

Trailern ser ni här.

Wesley Snipes åker in i finkan.

image152

Ett namn som de flesta känner igen, själv har jag bara sett två av hans filmer. Och ingen av dem är Blade, vilken antagligen är den han är mest känd för. Wesley Snipes dömdes igår till tre års fängelse för skattefusk, det strängaste straffet man kan få för den sortens brott. Mellan 1999 och 2001 lät Snipes bli att redovisa ca 100 miljoner dollar. Under rättegången erbjöd han sig att betala tillbaka en del pengar och ett 30-tal personer, däribland Denzel Washington och Woody Harrelson, vittnade till hans fördel. Ändå dömdes han till maxstraff. Stackarn då. Hur länge tror ni han sitter inne?

Bild från abcnews.

Idag var det bara att välja och vraka.

Eftersom flera jag känner för att skriva om faktiskt fyller år på samma dag. Det hör till ovanligheterna att det är så.

image147

Men nu är det ju så här att Al Pacino råkar fylla två år från 70, och Al Pacino kommer alltid först. Al Pacino är alltid bra (men ärligt talat är jag inte särskilt förtjust i att han ser ut som en gammal tant på premiärbilderna från 88 Minutes). Har sett en fjärdedel av hans verk ungefär, han har inte gjort så mycket som jag trodde att han hade gjort trots ganska många år i branschen. Men Al Pacino behöver inte ha gjort massor av filmer, han anses ändå vara en av tidernas största av många. För något år sedan hölls till och med en gala i landet i väst tillägnad endast Al Pacino. Och hela filmeliten var där. Hur härligt som helst när man tänker efter, att en så liten gubbe kan bli så stor.
Bäst var han nog ändå när han var ung. Inte nog med att han var bra, i min mening var han förjävla snygg också. Åtminstone i Gudfadern. Gudfadern 1 & 2, Scarface, En satans eftermiddag ... Barndomsminnen så det stänker om det. Det spelar ingen roll om jag inte sett En satans eftermiddag på många år, scenen där Al Pacino står utanför banken och skriker "Attica! Attica! Attica!" glömmer man nog aldrig. Förmodligen en av tidernas bästa filmscener. Så är det bara.



Renée Zellweger fyller 39. Vidriga människa. Är jag den enda som inte tål henne? Hon har aldrig någonsin gjort en roll bättre än okej och hon pratar, för sig, och ser konstig ut. Ändå har hon på 15 år gjort nästan lika mycket som Al Pacino gjort under hela sin karriär. Jag fattar ingenting. Förklara gärna hennes storhet om det är någonting ni känner till.

Jason Lee, aka Earl Hickey i My Name Is Earl fyller ett år yngre än ovan nämnda aktris. Han är ganska rolig.

Jason nummer två, Jason Wiles, är en av mina favoriter i tv-serien Tredje Skiftet. Han fyller lustigt nog också 38. Han har en del på meritlistan, men tyvärr ingenting större. Förmodligen kommer han fortsätta som bi-skådis/tv-skådis/indieregissör. Men det gör mig ingenting. Han är bra som han är.

SF goes 3D.

Ett riktigt bra nöjesfält är ett riktigt bra nöjesfält. Tänk att kliva in i en stor byggnad, få ett par begagnade (eller i alla fall använda) 3D-glajjor och slå sig ner i en stol. Och sedan åka bergochdalbana, eller dyka i havet, eller åka ut i rymden. Fast ändå inte. Jag kanske är en mes, men jag skulla aldrig sätta mig i Fritt Fall. 3D-attraktionerna tillhör faktiskt mina favoriter, jag tror det har att göra med att Mosquito var ett av mina favoritprogram på tv när jag var liten. Minns ni Mosquito? Jättebra var det.

Hur som helst. Äntligen, jag säger äntligen ska SF börja köra 3D i sina egna biografer, vilket innebär att man inte måste köpa ett åkband på ett tivoli för att kunna se film i 3D. Den första salongen beräknas vara färdigbyggs i Stockholm i höst, på antingen Sergel, Heron eller Kista. Sedan påbörjas ett mer omfattande arbete med att digitalisera hela kedjan av biografer. Har vi tur står projektet färdigt i slutet av 2009, vilket jag ändå tycker inte är så långt bort.
Flera amerikanska filmbolag har lanserat filmer i 3D och som ni kan se i till exempel mitt inlägg om Disneys nya filmer, så är fler än en film på väg, och då snackar vi alltså bara om Disney. En riktig spelfilm är dessutom förmodligen bra mycket häftigare än Toy Story (inget ont om Toy Story). Bland annat har Beowolf visats i 3D i det lökiga landet i väst.

Såå. Jag säger bara: äntligen! Undra bara hur mycket en biobiljett kommer kosta.


Ledsen över att behöva säga detta ...

... men nej. Jag har inget internet ännu. Det dröjer förmodligen uppemot en månad till. Men håll ut! Det finns massor av filmer att glo på under tiden! Och jag får en massa kurslitteratur läst ...

Regissör klar för Stieg Larsson-film nummer två.

Beck-regissören Daniel Alfredson blir den person som tar över efter Niels Arden Oplev med att skapa filmmagi av Stieg Larsson-trilogin Millennium. Niels Arden Oplev regisserar Män som hatar kvinnor och Daniel Alfredson Flickan som lekte med elden. Någon regissör till den tredje filmen är ännu inte klar. Inspelningarna av film nummer ett pågår för fullt och inspelningarna av nästa börjar någon gång under 2008.

Det var århundanden sedan som jag såg något av Daniel Alfredson, och dessutom har han knappt gjort någonting sedan millenniumskiftet. Just nu är han aktuell med filmen Varg, så jag antar att han tagit sig i kragen ordentligt. Eftersom jag inte sett Varg känner jag att jag inte kan kommentera nyheten om regissörsvalet alls. Chansen är heller inte så stor att jag någonsin kommer se den, tyvärr. Jag är inte direkt en sucker för svensk film, men man ska aldrig säga aldrig. Däremot är det en självklarhet att se Stieg Larsson-trilogin. Ja, för mig då. Ni gör givetvis som ni själva vill.

Tidigare inlägg.

16 nya Disneyfilmer.

Nu jäklar ska här skapas!
I dubbel bemärkelse. Jag bloggar lite smått och Disney släpper värsta listan med alla planerade filmer de närmaste åren. Ska ni skaffa barn så kan ni ju passa på nu. Då kan man köpa alla nya Disneyfilmer och dumpa ungen framför tv:n, så är man lös och ledig i flera år framöver. Man är väl inte dum.

År 2008 kan ni spana in
27 juni: WALL E
26 november: Bolt
28 oktober: Tinker Bell

2009
29 maj: Up
2 oktober: Toy Story 3D (originalet i 3D)
Runt jul: The Princess and the Frog
Någon gång under året: Tinker Bell - North of Neverland

2010
12 februari: Toy Story 2 3D
18 juni: Toy Story 3
Runt jul: Rapunzel
Någon gång under året: Tinker Bell - A Midsummer Storm

2011
Under sommaren: Newt
Runt jul: The Bear and the Bow
Runt jul: Tinker Bell - A Winter Story

2012
Under sommaren: Cars 2
Runt jul: King of the Elves

Jahaja. Jag har ingenting emot Toy Story 3. Toy Story är ju skitbra. Men hundra miljoner Tinker Bell-filmer? Why, God, WHY?

Tjabba, tjena, hallå.

Jag befinner mig mitt inne i en flytt och drar ur sladdarna till datorn imorgon/idag. Internet levereras till nya hemmet i veckan. Lovar att återvända med full kraft när allting rullar på igen.

(Har ni tur bloggar jag från skolan istället.)

Så nu vet ni det! Ni får se på film så länge. Världens bästa sysselsättning.

Hallå där, Bruce Willis ...

Vad gör min favorit numera? Spelar in science fiction-film kanske? Jajamensan! The Surrogates görs av Terminator 3-regissören Jonathan Mostow och i rollerna syns förutom Bruce W även Radha Mitchell och Rosamund Pike. Rosamund Pike har väl inte gjort sådär jättebra ifrån sig tidigare, men Radha Mitchell är jag ärligt talat en aning svag för. Vet inte varför. Men så är det.
Filmen baseras på serieromanen Tom Shelf Comix.

Jag älskar listor!

image146

Och jag älskar tv-serier nästan lika mycket som film. Till skillnad mot för film kan man sträcktitta på en tv-serie hur enkelt som helst. En säsong av en serie är lätt att plöja på ett par dagar. Det var länge sedan jag sträcktittade på tv dock, men nu har Empire listat de 50 bästa tv-serierna ever. Och helt plötsligt ligger både The X-files (lika bra tio år senare?) och Twin Peaks (som jag missat alldeles för länge) på nedladdning. Hur jag ska hinna med både långfilmer, kortfilmer och tv-serier är förvisso ett mysterium än så länge. Men men, jag kan alltid hoppa av skolan om det kör ihop sig.

Min favoritserie Dexter ligger för övrigt på 30:e plats på Empires lista. The Simpsons innehar förstås förstaplatsen (välförtjänt) och Buffy ligger tvåa. Vaaa?! Skitserie! Desperate Housewives är inte ens med. Tss!
Räknade, och jag följer eller har följt 16 serier på listan. Och har nu flera som jag är sugen på att se.

Kan man inte försörja sig på att titta på tv?

Kolla in hela listan här.

Pang pang från dator till film.

Tja, vad säger ni, varför inte göra ännu en film som bygger på ett tv-spel? Det funkade sådär för till exempel Lara Croft, Mortal Combat, Resident Evil, Silent Hill, osv osv. Godkända till dåliga filmer, men som trots allt dragit in tillräckligt med pengar för att inte floppa. Så varför inte fortsätta köra på?

Mark Wahlberg spelar Max Payne i filmen med samma namn efter spelet med samma namn. Chris O'Donnell och Ludacris är två andra namn i rollistan. Regissören är en man i 40-årsåldern, precis som alla andra datorspel-blir-film-historiers skapare. Vari ligger felet? Växer dessa män aldrig upp? Märks det att jag är trött på den här sortens film?

James Bonds nya bil:

image145

Vilken tönt han har blivit ... Den där bilen skulle inte jag vilja kalla brudmagnet direkt.

Och Sean Connery vill spela skurk. Det hade varit coolt.

Sett i mars.

Ojojoj, om februari var kortfilmernas och oscarsfilmernas månad så var mars ... tja, sitcomens och pluggandets kanske. Har sett en del kortfilmer och några säsonger Vänner-avsnitt, men nästan inga långfilmer. Dessutom fick jag inte många höga betyg satta månaden som var ... Skämmes, tamejfan. Jag ska skärpa till mig med långfilmerna nu i april. Nu jäklar ska här ses western!

Långfilmer:
Linas kvällsbok (4)
Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford (2)
Nina Frisk (1)
There Will Be Blood (3)

Kortfilmer:
78 Tours (2)
A Phantasy (2)
Ah, L'Amour (3)
At Land (1)
Emak-Bakia (2)
Hiyab (3)
Manufraktur (1)
Meshes of the Afternoon (1)
More (4)
Nu (3)
One Hundred Years (3)
Puce Moment (1)
Rubber Johnny (3)
Sciany (2)
Sisyphus (1)
Sztuka spadania (2)
The Flat (4)
The Heart of the World (2)
The Man with the Beautiful Eyes (1)
The Skeleton Dance (2)

Att göra:

Hell's Kitchen säsong fyra börjar idag! Tjohoooooo!

Film om Tolstojs sista år.

image143image144
Jorå! Lite mer skägg, så ...

Leo Tolstojs (författare till Krig och fred och Anna Karenina) liv, eller i alla fall en del av det, ska filmatiseras. Eller rättare sagt, filminspelningarna börjar på måndag, men först nu har huvudrollsinnehavarnas namn släppts. Christopher Plummer spelar Leo Tolstoj och Helen Mirren hans fru Sofia.

Filmen heter The Last Station och kommer att utspelas under Tolstojs sista levnadsår. Tidigare har Anthony Hopkins och Meryl Streep varit nämnda att spela rollerna, men av en eller annan anledning (som jag inte känner till och egentligen inte bryr mig om) så har visst Plummer och Mirren blivit tilldelade rollerna istället. Det gör absolut ingenting för mig, jag föredrar båda de två framför Hopkins och Streep, vilka båda känns lite ... trötta. Eller, det känns som om man har sett dem ett par gånger för mycket. Tummen upp för det nya valet av skådespelare!

PS. Det står jämnt i matchen. Inte avgjord än med andra ord. Och vet ni vad? Nu ska jag titta på film! DS

RSS 2.0